Koppning/ Gua Sha i Växjö

Kraftfulla behandlingar
Koppning som en massageform. Att koppa kroppen vid olika former av besvär eller smärtor är en gammal tradition som kommit tillbaka, koppningsmassage är en kombination av svensk klassisk massage och en femtusenårig koppningsterapi.

Genom att använda koppor skapas ett undertryck som befrämjar cirkulationen, denna metod är kraftfull, enkel och effektiv.
Kan ges lokalt eller som massage.
Koppning får inte göras på gravida och på varanpatienter, på åderbrock, stora blodådror eller på lymfknutor

.Gua Sha är en annan  behandlingsform som utövats i Kina och Asien i flera tusen år. Genom att använda en rissked (el. annat redskap) som man pressar/skrapar över huden, kan spänningar, blockeringar och stagnationer lösas upp och därmed ökar cirkulationen i hud, muskler och andra vävnader. Kan ges lokalt eller som massage.

Behandlingen lämnar röda fläckar på det behandlade området – dessa försvinner efter ett par dagar.

Wikipedia om koppning

Koppning förekom tidigare i traditionell läkekonst för behandling av stela axlar, svullna ben, värk med mera. Den kunde kombineras med åderlåtning, varvid man gjorde små sår i huden innan man med hjälp av ett kopphorn skapade ett vakuum som lyfte upp huden och drog ut en mindre mängd blod. I Sverige var den inte ovanlig ännu under 1700-talet. Den omnämns i encyklopedin Dictionnaire de l’Académie française från 1694. Koppningen har dock en mycket äldre historia. Redan i Mesopotamien har man funnit spår av utrustning. Även i Kina för 2000 år sedan användes koppning i akupunkturbehandling

https://sv.wikipedia.org/wiki/Koppning

Scroll to Top